Tuhatvuotinen Praha

Takaisin Kaupunkiliikenne-pääsivulle

Opettava Praha

Liikenneverkko

Raitiotiet

Metro

Paikallisjunat

Bussit

Museot

Käymään Prahaan

Linkkejä

Paikallisjunaliikenne

Paikallisjunaliikenne ei ole samanlaista tiheää kaupunkiliikennettä kuin Helsingin seudulla, mutta tarjolla on kiintoisia reittejä ja useita vaihtoasemia kaupunkiliikenteen kanssa. Kaupunkirakenteessa ei ole hyödynnetty rautatieasemia.

Junaliikenteen kalusto on hyvin vaihtelevaa. Kevein kalusto on 2-akselisia dieselkiskobusseja. Näiden liitevaunuja vedetään myös veturijunina. Näillä on mukava matkustaa, koska päädyissä on bussien tapaan suuret ikkunat ja siten hyvä näkyvyys. Raskaampi dieselmoottorikalusto on 4-akselista. Yksi moottorivaunu kykenee vetämään useita liitevaunuja. Tämä kalusto on VR Oy:n ostaman Dm12:n tapaan lähes normaalin matkustajavaunun kokoista.

Sähköradoilla on käytössä vanhempana kalustona osin matalalattiaisia moottorijunayksiköitä sekä uudehkoja 2-kerroksisia junia.

Paikallisjunaliikenteen matkustajamäärä on hyvin vaatimaton kaupunkiliikenteen matkustajamäärään nähden, vain alle 4 %.

2-akselinen moottorivaunu, paikallinen ”lättähattu”. Vaunuissa on normaalit puskimet ja kytkinlaitteet, joten liitevaunuja on mahdollista ja myös käytetään veturivetoisissa junissa. Näitä vaunuja modernisoidaan siten, että moottori- ja liitevaunusta tehdään kiinteä yhidistelmä, jossa liitevaunun lattia madalletaan laiturin tasolle. 29.7.2005/AA.

Tsekin rautateiden modernia paikallisliikennekalustoa. 2-kerroksinen kolmesta vaunusta koostuva sähkömoottorijuna. Sisäänkäynti on laiturin tasolla. 29.7.2005/AA.

Jonkinasteinen Dm12:n esikuva. Normaalin päivävaunun kokoinen dieselmoottorivaunu. 27.7.2005/AA.

Sivun alkuun.

Sivu on tehty 14.7.2006 / AA