Tuhatvuotinen Praha

Takaisin Kaupunkiliikenne-pääsivulle

Opettava Praha

Liikenneverkko

Raitiotiet

Metro

Paikallisjunat

Bussit

Museot

Käymään Prahaan

Linkkejä

Bussiliikenne

Bussit eivät liikennöi keskustassa. Bussiliikenteen tehtävä on täydentää raideliikennettä, ja bussit ajavat esikaupunkialueilla sekä muutamia poikittaislinjoja.

Bussikaluston pääasiallinen toimittaja on tsekkiläinen Karosa. Uusien bussien alustat ovat Renaulteja. Käytössä oli 2-akselisia sekä nivelbusseja. Uusin kalusto on matalalattiaista. Erityiset invabussit olivat korkealattiaisia. Vaikka tällöin tarvitaan pyörätuolinostin, bussin sisällä on helpompi liikkua ja enemmän tilaa.

Metrolinjojen asemilla oli liityntäterminaaleja. Raitioliikenteen kanssa liityntä tapahtui usein siten, että pysäkit vain olivat samalla kohdalla. Joissain tapauksissa bussi ja raitiovaunut ajavat usean pysäkkivälin rinnan, jolloin vaihtoon on monta pysäkkiä.

Invakuljetuksia varten oli vaaleanvihreitä invabusseja, joilla oli omat reittinsä. Bussin sisällä on vain muutama istuin saattajia varten, jotta sisällä on tasainen tilava lattia usealle pyörätuolille. Bussi on korkealattiainen ja siinä on invanostin. 27.6.2005/AA.

Sivun alkuun.

Sivu on tehty 14.7.2006 / AA