Budapestin
joukkoliikennejärjestelmä

Takaisin Kaupunkiliikenne-pääsivulle

Monimuotoinen Budapest

Liikenneverkko

Raitiotiet

Maanalainen

Metro

Esikaupunkijunat

Johdinautot

Museot

Käymään Budapestiin

Linkkejä

| Käymään Budapestiin | Kentältä kaupunkiin | Joukkoliikenteessä matkustaminen | Karttaongelma | Matkavinkki |

Käymään Budapestiin

Budapestiin voi matkustaa Suomesta lentäen joko suorin lennoin tai välilaskulla. Itse valitsin tarkoituksella välilaskullisen lennon Münchenin kautta. Lähtölento oli aamulla ja jatkolento illalla. Näin tuli tilaisuus piipahtaa katsomassa myös Münchnein joukkoliikennettä.

Normaalien lentoyhtiöiden menopaluulennot Budapestiin maksoivat kesällä 2006 noin 230–280 euroa. Halpalentoyhtiöiden avulla lentomatkan saa halvemmallakin.

Budapestiin kulkee myös kansainvälisiä junia.

Majoitus Budapestissä maksaa saman verran kuin Keski-Euroopassa yleensäkin. Hotelleja voi varata internetin kautta ennakkoon, mutta halvimmin matkatoimistojen kautta. Saman hotellin omilta sivuilta ei ehkä vapaita huoneita löydy ja hinta on korkea, vaikka matkatoimiston kautta tilaa on.

Unkari ei kuulu euromaihin, vaan käytössä on Unkarin Forintti HUF. Se on 0,003655 euroa (kesä 2006), käytännössä 250 HUF = 1 €.

Luottokortilla maksaminen on vielä harvinaista. Kannattaa siksi varata mukaan vaihdettua käteisvaluuttaa. Luottokortilla toimivia pankkiautomaatteja kuitenkin löytyy runsaasti. Ruokailu maksaa Unkarissa vähemmän kuin Suomessa.

Sivun alkuun.

Kentältä kaupunkiin

Lentokentältä pääsee kaupunkiin liikennelaitoksen bussilla 200, joka vie metron M3 eteläiselle pääteasemalle. Vaihtoehtona ovat yksityiset lentokenttäbussit ja taksit. Niiden hinta on muutama tuhat Forinttia eli HUFia, bussi+metromatkan hinta 2006 kesällä oli 185 HUF.

Bussin maksaminen on kuitenkin ongelma. Kentän infopiste ei myy bussilippuja, koska bussipysäkillä on automaatti. Automaatti toimii kolikoilla, joita rahanvaihdosta ei saa. Kuljettaja myy lippuja myös, jos on tasaraha. Käytännössä kuljettaja ei ollu kiinnostunut lipunmyynnistä, eikä automaatista saanut lippua seteleillä. Ainoaksi lailliseksi keinoksi olisi jäänyt ostaa Budapest-kortti, jolla pääsee museoihin ja joukkoliikenteeseen. Niitä sai infosta. Kolmen päivän kortin hinta oli 6500 HUF (24 €).

Metroasemalla on sama tilanne, jos tulee myöhään ja lipunmyyntipiste on kiinni. Tosin metroasemalta ei saa myöskään Budapest-kortteja.

Matkan ensimmäinen kohde eli majoituspaikka kannattaa selvittää ennen lähtöä liikennelaitoksen BKV:n reittioppaan avulla. Metroasemalla on iso linjakartta seinällä, mutta siinä ei ole kadunnumeroita. Suuret kadut ovat samannimisinä kilometrien pituisia, ja niiden varrella on useita pysäkkejä.

Kokenut matkaaja tietää, että kantamukset kulkevat joko selässä rai pyörillä vetäen. Budapestin joukkoliikenteessä on varauduttava kantamiseen, sillä ilman kiinteitä portaita ei voi liikkua. Isopyöräinen matkalaukku on eduksi, jalkakäytävien päällysteet ovat vaihtelevassa kunnossa.

Syvämetro M3:n pääteasema, jonne lentokenttäbussin linja päättyy, ei ole koivin innostava kokemus. Bussilta kuljetaan metrolaitureille nuhruisen basaarityyppisen ostokeskuksen läpi. Kuva 1.7.2006/AA.

Sivun alkuun.

Joukkoliikenteessä matkustaminen

Joukkoliikenteeseen löytyy 1, 3 ja 7 päivän matkailijalippuja. Hinnat ovat 1050, 2500 ja 3100 HUF (3,8; 9,1 ja 11,3 €). Matkailijalippu on voimassa ostopäivästä klo 00:00 alkaen. Lippuun tarvitaan vain nimen kirjoittaminen. Lippu on voimassa Budapestin alueella kaikissa joukkoliikenteen välineissä pois lukien Budan linnalle johtava köysirata ja Budan vuorella oleva lasten rautatie eli entien pioneerirautatie sekä rautateiden kaukoliikenne.

Esikaupunkijunissa (Hév) lippu on voimassa kaupungin rajalle. Jos matkustaa pidemmälle, voi ostaa jatkolipun lähtöaseman lipunmyyntikioskista. Kaupungin rajan ulkopuolella junaan nousee konduktööri, joka myös myy lippuja, mutta ilmeisesti ei jatkolippuja.

Kaikkialla kaupungin alueella on avorahastus. Bussinkuljettajat myyvät lippuja. Kertaliput lävistetään käsikäyttöisissä pienissä leimauslaitteissa. Uusissa Combino-raitiovaunuissa leimauslaite oli sähkötoiminen, samoin metroasemilla. Raitiovaunupysäkeillä ja metroasemilla on lippuautomaatteja, jotka toimivat unkarin kolikoilla. Metroasemilla on lipunmyyntikioskeja, jotka ovat auki noin 21:00 asti. Luottokortti ei käynyt maksuksi.

Kerta- tai sarjalipuilla voi myös matkustaa, mutta sitten on huolehdittava vaihto-oikeuksista. Voimassa olevat ehdot selviävät BKV:n nettisivuilta.

Vaunuihin noustaan kaikista ovista. Budapestissä noudatetaan hyvää tapaa odottaa ensin poistujia ja antaa heille tilaa. Raitiovaunujunat ovat usein kolmen vaunun pituisia. Kannattaa hakeutua pysäkille johtavien portaiden luota pidemmälle, sillä keskemmällä junaa on tavallisesti väljempää.

Istumapaikkojen osuus kaikissa välineissä on vähäisempi kuin Suomessa. Esimerkiksi raitiovaunuissa tai busseissa vain yhdet penkkirivit. Uusimmassa kalustossa istuimia on enemmän.

Vuoroväit ovat päiväsaikaan yleensä tiheät. Pikabussilinjoilla voi olla alle kahden minuutin vuorovälit. Raitioteillä vuorovälit ovat 2–10 minuuttia radasta ja linjasta riippuen. Vanha maanalainen Földalatti kulkee 3 minuutin vuorovälein, syvämetro 3,5 minuutin välein.

Päiväliikenne loppuu välillä 23:00–23:30. Metron viimeiset vuorot ovat näkyvillä laitureiden yläpuolen infotauluissa. Raitiovaunupysäkeillä on pysäkkiaikataulut, joista näkee liikenteen päättymisen. Yöliikenne hoituu vain busseilla, vuorovälit 30 min tai enemmän.

Sivun alkuun.

Karttaongelma

Erikoista kyllä, mutta liikennelaitoksen linjakartta osoittautui vaikeaksi saada. Kesäkuussa 2006 lipunmyyntikioskeilla ei ollut linjakarttoja.

Matkailuinfo jakaa Budapestin matkailuesitettä, jossa on myös City map. Se kattaa keskustan – mutta ilman rakennusten numeroita. Joukkoliikenteen linjat on merkitty karttaan siten, että metrolinjoilla on omat värinsä, mutta kaikilla muilla yksi väri systeemiä kohden. Älykästä, kun metrolinjoja on vain kolme, kaikkia muita enemmän. Esitteen kääntöpuolella on pienempi joukkoliikennekartta, joka kattaa laajemman alueen. Siinä on merkittynä kaupunginosien ja metroasemien nimet, mutta ei katuja eikä päätepysäkkien nimiä.

Osoitteiden – jopa turistikohteiden – löytäminen on mahdotonta ilman osoitekarttaa. Sellaisen voi ostaa kirjakaupasta. Itse hankin taskukokoisen kierreselkäisen pienen karttakirjan, joka on mittakaavassa 1:25.000 eli 1 cm = 250 m. Keltakantinen kirja maksoi 1250 HUF (4,6 €), ja osoittautui hyväksi suunnistus- ja joukkoliikennekartaksi. Merkittävä tämän kartan puute oli, ettei siihen ole merkitty pysäkkejä.

Sivun alkuun.

Matkavinkki

Jos haluaa kerralla kokea lähes joka laatua Budapestin kaupunkiraideliikennettä, se on mahdollista yhdellä kahdeksikon muotoisella rengasmatkalla.

Aloita keskustasta Déak Ferenc -metroasemalta M2-syvämetrolla Mozkva tér -asemalle. Ota sieltä esim. ratikka 18 hammasradalle. Hammasradalla ylös pääteasemalle ja muutaman sadan metrin kävely lasten rautatielle. Sillä toiselle pääteasemalle, josta voi palata ratikalla Mozkva térille. Täältä sitten ratikka 4 tai 6, jolla Margit híd -pysäkille Margit-sillan länsipäähän ja vaihto Hév-junaan kohti pohjoista. Hévillä Árpád híd -asemalle, josta voi vaihtaa ratikkaan numero 1. Sillä pysäkille Mexicoi út, joka on myös Földalattin pääteasema. Täällä voi kurkata entisiä Hannoverilaisia ratikoita nykyisessä oranssissa värissään sekä katsella, näkyisikö Földalattin varikolla päivänvalossa Földalatti-junia. Ja sitten Földalattilla takaisin keskustaan päin. Kolmannesta asemasta lähtien kannattaa piipahtaa junasta pois ihailemassa vanhaa asemamiljöötä, mutta sitten voi jatkaa taas kohti Déak Ferenc -asemaa. Ja kaiken hyvän päälle – jos vielä ehtii – voi piipahtaa Déak Ferenc -aseman Földalattimuseossa.

Suosittelen, on aimo annos erilaista kaupunkiraideliikennettä! Tällä matkalla pääsee kokeilemaan (tässä järjestyksessä):

Kierrokseen kulunee useampi tunti.

Mikä jäi kokematta? Budan linnavuorelle kiipeävä köysivetoinen rata sekä vanhat UV-sarjojen teliraitiovaunut ja niiden välissä olevat 1930-luvun malliset 2-akseliset perävaunut. Tätä lenkkiähän voi hieman laajentaa...

Sivun alkuun.

Sivu on tehty 9.7.2006 / AA, viimeinen päivitys 18.7.2006 / AA